AMV-lessen

In september start Concordia elk jaar met de cursus Algemene Muzikale Vorming 1 (AMV1). Tijdens de cursus AMV zullen de leerlingen les krijgen in het notenschrift, het bespelen van blokfluit en ritme-instrumenten, het aanleren van verschillende tempi en het leren spelen zowel individueel als in groepsverband. Er kan gekozen worden voor AMV-melodisch. Dan ligt de nadruk op het leren noten lezen (om later een blaasinstrument te kunnen kiezen). Er kan ook gekozen worden voor AMV-slagwerk. Dan ligt de nadruk op het oefenen met ritmes (om later een slagwerkinstrument te kiezen). Bij beide cursussen leer je noten lezen en ritmes lezen. Bij voldoende aanmelding start er ook een AMV2-groep in september. Dit tweede jaar kies je een instrument (klarinet, trompet, dwarsfluit, drumstel, o.i.d.) en krijg je in groepsverband les. Dit seizoen leer je nog meer noten, moeilijkere ritmes, muziektermen en krijg je de kans om verschillende instrumenten uit te proberen.

AMV-volwassenen start dit jaar voor de 4de maal. Tijdens de eerste les zullen de verschillende instrumenten zoals een trompet, trombone, fagot, klarinet, saxofoon, dwarsfluit, etc. uitgeprobeerd worden. Aan het einde van de les wordt er 1 instrument in bruikleen mee naar huis genomen om te oefenen. De tweede les zullen de eerste noten aangeleerd worden. De verschillende instrumenten hebben allemaal tegelijk les. De cursus bestaat uit 30 groepslessen en start op woensdag 4 oktober om 20.00 uur in de Grote Haven in Haastrecht. Na een poosje mag er ook aangeschoven worden bij het Startersorkest van de muziekvereniging. Heeft u vragen of interesse? Bel of mail gerust: (0182-503366; d.anker@cyberpost.nl)


De lessen AMV worden gegeven in de Grote Haven op:

AMV-1 melodisch donderdag 18.30-19.30 uur

AMV-1 slagwerk dinsdag 18.45 - 19.45

AMV-2 melodisch woensdag 18.30 - 19.30 uur

AMV-volwassen: woensdag 20.00 - 21.00 uur.


Deze kinderen volgen een cursus en worden geen lid van de muziekvereniging. Een ieder zorgt zelf voor een blokfluit en lesboekjes.


Repetities

De repetities van de AMV-groep zijn onder leiding van Diana Anker.